Joga

Joga je namenjena baš svima, godine nisu prepreka! Može ti pomoći da smanjiš stres, poboljšaš koncentraciju, ali i da poradiš na svojoj kondiciji i osećaš se bolje, jer joga pruža sreću i stvara novu energiju. Ona se bavi umom, telom i duhom, uključuje različite položaje, vežbe disanja, stimuliše se čitavo telo I poboljšava cirkulacija. Sat vremena joge troši između 100 i 200 kalorija.

Zašto je dobro da treniram i ko sve može da trenira?

Joga je namenjena baš svima, godine nisu prepreka! Zahvaljujući njoj možeš ublažiti postojeće tegobe i doprineti poboljšavanju fleksibilnosti tela. Može ti pomoći da smanjiš stres, poboljšaš koncentraciju, ali i da poradiš na svojoj kondiciji i osećaš se bolje, jer joga pruža sreću i stvara novu energiju. Iako naizgled statična joga ti pruža mogućnost da razviješ svoje telo jer podrazumeva intenzivna istezanja, savijanja i vežbe za snagu. Ona se bavi umom, telom i duhom, uključuje različite položaje, vežbe disanja, stimuliše se čitavo telo I poboljšava cirkulacija.

Ako želiš da počneš da treniraš u grupi evo ideje:

Udruženje yoga savez Srbije (Joga savez Srbije | Živeti sa smislom (yogasavezsrbije.com)). Na ovom sajtu možeš pronaći informacije o manifestacijama, događajima, seminarima.

Ako želiš da treniraš sama

Možeš vežbati kod kuće ili u prirodi. Ako nemaš ideju od čega bi pošla, možeš na Youtube-u pronaći kanal Baya I yoga (joga za početnike) gde možeš saznati sve o jogi (https://www.youtube.com/watch?v=HVexkpEzuhs). Takođe ako želiš neki određeni deo tela da pokreneš, poseti kanal koji vodi Zorka. Samo joga (https://www.youtube.com/channel/UCGg0I3Ke4dBj4e-RmOcf6SA)

Koristi hashtag #zelimhocumogu ili nam pošalji svoju priču!

Za sve druge gradove i klubove – prijavite se da vas dodamo na listu na zelimhocumogu@trcanje.rs