Novi Sad

Zašto je dobro da treniram i ko sve može da trenira?

Pole dance može da trenira ko god želi, bez obzira na godine i fizičku kondiciju.

Žene koje već imaju iskustvo u plesovima ili gimnastici imaju prednost, ali to i dalje ne znači da ovo nije sport za vas.

Pole dance je kombinacija plesa, akrobatike, fitnesa i aktobatike. Na treninzima se rade elementi. Nakon svakog savladanog se prelazi na sledeći, a vi ćete biti zadovoljne i srećne zbog svakako uspeha!

Često se pole dance poistovećije sa striptizom, ali to definitivno nije tako. Pole dance je mnogo više od toga. Zato vas pozivamo da isprobate ovu disciplinu i javite utiske!

Ako želiš da počneš da trčiš u grupi evo par ideja:

U Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu postoje klubovi gde možeš da treniraš pole dance.

Listu klubova možeš pronaći OVDE!

Ako želiš da treniraš sama:

Ako nemaš pređašnje iskustvo, izuzetno je teško da sama počneš.

Neophodna bi ti bila šipka za koju je potrebna instalacija, a kako često iznajmljujemo stanove, ne može svako da dobije dozvolu da se odluči na ovakav korak.

Potrebni su i neki osnovni koraci i znanje da ne bi došlo do povreda, zbog prirode samog sporta.

Koristi hashtag #zelimhocumogu ili nam pošalji svoju priču!

Za sve druge gradove i klubove – prijavite se da vas dodamo na listu na zelimhocumogu@trcanje.rs

 • Zašto je dobro da treniram i ko sve može da trenira? Pole dance može da trenira ko god želi, bez obzira na godine i fizičku kondiciju. Žene koje već imaju iskustvo u plesovima ili gimnastici imaju prednost, ali to i dalje ne znači da ovo nije sport za vas. Pole dance je kombinacija plesa, akrobatike, fitnesa i aktobatike. Na treninzima se rade elementi. Nakon svakog savladanog se prelazi na sledeći, a vi ćete biti zadovoljne i srećne zbog svakako uspeha! Često se pole dance poistovećije sa striptizom, ali to definitivno nije tako. Pole dance je mnogo više od toga. Zato vas pozivamo da isprobate ovu disciplinu i javite utiske! Ako želiš da počneš da trčiš u grupi evo par ideja: U Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu postoje klubovi gde možeš da treniraš pole dance. Listu klubova možeš pronaći OVDE! Ako želiš da treniraš sama: Ako nemaš pređašnje iskustvo, izuzetno je teško da sama počneš. Neophodna bi ti bila šipka za koju je potrebna instalacija, a kako često iznajmljujemo stanove, ne može svako da dobije dozvolu da se odluči na ovakav korak. Potrebni su i neki osnovni koraci i znanje da ne bi došlo do povreda, zbog prirode samog sporta. Koristi hashtag #zelimhocumogu ili nam pošalji svoju priču! Za sve druge gradove i klubove – prijavite se da vas dodamo na listu […]
 • streljaštvo
  Streljaštvo je sport koji razvija koncentraciju, razmišljanje i donošenje pravovremenih odluka koje nisu rezultat žurbe ili ishitrenosti. Razvija pozitivne karakteristike kod pojedinca i odličan je sport za opuštanje
 • Treniraj ples
  Ovo je zdrav i zanimljiv vid akivnosti koji će ti pomoći da ostaneš u formi. Ples poboljšava rad srca, koordinaciju, držanje, jača tonus mišića, pozitivno utiče na kondiciju, mentalno zdravlje i obezbeđuje gubitak prekomerne telesne težine.
 • Plivanje je jedna od najboljih aerobnih aktivnosti utiče i pokrece sve mišiće  nogu, ruku, leđa, trbušne mišiće, a doprinosi i fleksibilnostiSa druge strane, ova kardio vežba ne opterećuje kosti i zglobove, pa je zato ova fizička aktivnost i za one koji imaju artritis ili neke druge zdravstvene tegobe vezane za zglobove i kosti.
 • Aerobik je namenjena svima,  bez ozbzira na zivotnu dob, u slucaju da nemas većih zdravstvenih problema. Ovo je pre svega zabavan vid treniranja jer se uz muziku, u grupi vezba čitavo telo. Smanjuje se procenat masnoće u telu, poboljšava kondicija, oblikuje telo i utice na celokupno zdravlje. Kroz trening se izvode ritmičke, aerobne vežbe, istezanje i vežbe snage.
 • Joga je namenjena baš svima, godine nisu prepreka! Može ti pomoći da smanjiš stres, poboljšaš koncentraciju, ali i da poradiš na svojoj kondiciji i osećaš se bolje, jer joga pruža sreću i stvara novu energiju. Ona se bavi umom, telom i duhom, uključuje različite položaje, vežbe disanja, stimuliše se čitavo telo I poboljšava cirkulacija. Sat vremena joge troši između 100 i 200 kalorija.
 • Verovatno najdostupniji trening na svetu!
  Trčanje daje neverovatne mogućnosti jer možeš da ga treniraš bilo kada, i bilo gde.
  Sve što ti treba su patike i dobar brushalter za trčanje.