Ples

Ovo je zdrav i zanimljiv vid akivnosti koji će ti pomoći da ostaneš u formi. Ples poboljšava rad srca, koordinaciju, držanje, jača tonus mišića, pozitivno utiče na kondiciju, mentalno zdravlje i obezbeđuje gubitak prekomerne telesne težine.

Zašto je dobro da treniram i ko sve može da trenira?

Ovo je zdrav i zanimljiv vid akivnosti koji će ti pomoći da ostaneš u formi. Ples poboljšava rad srca, koordinaciju, držanje, jača tonus mišića, pozitivno utiče na kondiciju, mentalno zdravlje i obezbeđuje gubitak prekomerne telesne težine. Kroz ples ćeš se zabaviti ali i popraviti fleksibilnost svog tela, dobiti na samopouzdanju i imatikvalitetniji san.  Možeš plesati u grupi, s partnerom ili sama. Pre plesa je potrebno da se lepo zagreješ I unosiš dosta tečnosti. Treba krenuti sa osnovnim pokretima i tehnikama ako si početnik. Nakon plesa obavezno se dobroistegni kako bi opustila mišiće. 

Ako želiš da počneš da treniraš u grupi evo par ideja

Na sajtu Klubovi – PSS (srbijaples.rs) možeš pronaći informacije o klubovima koji postoje u čitavoj Srbiji. Na sajtu Plesnog Saveza Srbije PSS – Plesni Savez Srbije (srbijaples.rs) možeš naći više informacija o različitim vrstama plesova i njigovim karakteristikama. Takođe su dostupne informacije o savezu, detalji o pobednicima na raznim takmičenjima, kao i takmičenjima koja su trenutno u toku.

Ako želiš da treniraš sama

Ako želiš plesati kod kuće, na sledećem linku (Ples kod kuće uz najbolje online plesne tutorijale (journal.hr)) možeš pronaći videe sa nekim predlozima i besplatnim videima i linkovima za aplikacije koje će ti pomoći uz da uz pomoć profesionalaca savladaš svoje prve plesne korake.