Aerobik

Aerobik je namenjena svima,  bez ozbzira na zivotnu dob, u slucaju da nemas većih zdravstvenih problema. Ovo je pre svega zabavan vid treniranja jer se uz muziku, u grupi vezba čitavo telo. Smanjuje se procenat masnoće u telu, poboljšava kondicija, oblikuje telo i utice na celokupno zdravlje. Kroz trening se izvode ritmičke, aerobne vežbe, istezanje i vežbe snage.

Zašto je dobro da treniram i ko sve može da trenira?

Aerobik je namenjen svima,  bez obzira na zivotnu dob, u slučaju da nemas većih zdravstvenih problema. Ovo je pre svega zabavan vid treniranja jer se uz muziku, u grupi vežba čitavo telo. Smanjuje se procenat masnoće u telu, poboljšava kondicija, oblikuje telo i utice na celokupno zdravlje. Kroz trening se izvode ritmičke, aerobne vežbe, istezanje i vežbe snage.  Pozitivno utiče na kardiovaskularni sistem. Pošto su treninzi grupni, oseća se duh zajednistva i bliskosti prilikom izvođenja raznovrsnih pokreta u isto vreme. Procenjuje se da se za 60 minuta vežbanja sagori oko 400 kalorija. Postoje grupe koje izvode vezbe razlicitog intenziteta, pa je moguće da početnici odaberu trening koji im neće biti naporan i koji ce ih postepeno pripremiti za zahtevnije pokrete. 

Ako želiš da počneš da treniraš u grupi evo ideje:

Ako si iz Beograda, na sledećem linku portal-srbija.com imas spisak fitness klubova u kojima možeš trenirati aerobik.

Ukoliko imas dodatna pitanja, možeš pisati udruženju stručnjaka za fitnes i aerobik Srbije „FAS“, nnjihov kontakt je fas.udruzenje@gmail.com

BAFS – Beogradski Aerobik Fitness Savez – Sportski portal Srbije (besplatansport.com), Beogradski Aerobik i Fitnes Savez – BAFS (FISAF Serbia – Home (fisaf-serbia.com)). Na ovim sajtovima možeš pronaći informacije o edukacijama.

Ako želiš da treniraš sama

Ako si ipak za varijantu da sama pokušaš da treniraš, imamo predlog i za tebe. Na sledećim linkovima možeš pronaći neke od predloga kako da započneš svoju avanturu sa aerobikom (Kardio trening – I deo: dance aerobik | Mogu Ja To Sama – Svaki ženski trik na samo jedan klik!, Kardio trening – II deo: classic aerobik | Mogu Ja To Sama – Svaki ženski trik na samo jedan klik!). Takođe ako želiš da isprobaš aerobik sa loptama, poseti ovaj link (Aerobik vežbe sa loptama na YouTube-u) sa videom u kojem su prikazane vežbe koje je moguće kod kuće izvesti.

Koristi hashtag #zelimhocumogu ili nam pošalji svoju priču!

Za sve druge gradove i klubove – prijavite se da vas dodamo na listu na zelimhocumogu@trcanje.rs